Event: iedereen is een kunstenaar

Zes weken lang werkte ik met een kleine groep studenten aan een onderneming waarin ze, geïnspireerd door het gedachtegoed van Joseph Beuys, een PR event organiseerde voor de Vrije Hogeschool in Zeist. Dit gebeurde in mei en juni 2017.

Hier de aankondiging van het event:

Waarom zou die lamp in jouw huis wel een kunstwerk kunnen zijn en jouw leven niet?

Stel je eens voor: de samenleving als kunstwerk en ieder mens als kunstenaar die hieraan werkt. Dit betekent dat niet alleen de schilder en schrijver, maar ook de buschauffeur, kernfysicus of scholier kunstenaars zijn, en jij dus ook!

Dit kunstenaarschap begint met pas op de plaats maken. Je wordt aan het denken gezet. Na een drukke middelbare schooltijd kom je tot de vraag: En nu? Hoe wil ik mijn leven vormgeven? Wie ben ik? Je gaat ontwerpen: jouw eigen toekomst. Dat is de handen uit de mouwen steken, opstaan, een eerste stap zetten, proberen, fouten maken en opnieuw beginnen. Dat is ook voelen: Is dit wat ik echt wil? Is dit waar ik voor wil gaan? En dan kan het zomaar gebeuren dat je op een dag tot de ontdekking komt: Nu heb ik het! De lamp gaat branden, jij staat aan en straalt.

Studenten van het Liberal Arts Tussenjaar aan de Vrije Hogeschool, geloven in een toekomst, waarin jongeren keuzes maken vanuit vertrouwen in zichzelf en een bewuste verbinding met de wereld. Daarom organiseren zij een dag, waarinjij de mogelijkheid krijgt de creativiteit in jezelf te ontdekken.

Dit doen zij door een inspirerende omgeving te creëren, met daarin:

 • Een uitdagende workshop beeldende kunst (Irene van der Laag)
 • Een inspirerende lezing (Floris Koot)
 • Goede gesprekken, gezelligheid en muziek
 • Deelname aan VestivaH; het festival voor alumni
 • De ideale gelegenheid om kennis te maken met mensen die het Tussenjaar hebben gedaan
 • Picknick, smoothiebar en biologische snacks van Franklin Food

Wat levert deze dag jou op?

 • Verbeelding, creatie en oriëntatie op je toekomst
 • Durven vertrouwen op je intuïtie
 • Ruimte voor jezelf
 • Gezelligheid met leeftijdsgenoten
 • Ontmoeting met huidige studenten en alumni van de Vrije Hogeschool

Geef zelf vorm aan je leven en word een levenskunstenaar!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.